background
avatar

Core2

Level: 15
member for: 15 years, offline
2.3K 💬
411 ☀
Ede
32 years old, male
Switzerland
This content of the site can only be seen by members!
If you want to be a member, please register and log in!
Favourite games
DiRT (Colin McRae)Tom Clancy's Rainbow Six VegasTom Clancy's H.A.W.XMedal of Honor: Pacific AssaultResident Evil 5S.T.A.L.K.E.R. Call of PripyatMafia IICall of Juarez: Bound in BloodOperation Flashpoint: Dragon RisingThe SaboteurNeed For Speed ShiftBattlefield: Bad Company 2
PC setup images
No images
Comments: 182
Please login to post a comment.
soneX ZED avatar
uj avid van 😃 jo lett 😃
0
0
0
0
no avatar
Megint egy jó avid van😃
0
0
0
0
Core2 avatar
Boldog Új Évet neked is hedzsooo. és mindenkinek...
0
0
0
0
Core2 avatar
köszönöm az információt. Ha egyéb kérdésem lesz, majd hozzád fordulok.
0
0
0
0
thug85 avatar
Én magamnak szoktam cserélni. Van a munkahelyen műhely, ráállok az aknára, és megcsinálom. Nem nagy dolog, ha van hol megcsinálni. Az a jó, ha minél tovább hagyjuk csöpögni, és célszerű még meleg motornál elkezdeni, mivel olyankor hígabb az olaj, és jobban lefolyik. Szerencsére olajat, és olajszűrőt is olcsón tudunk beszerezni, rengeteg kedvezményünk van. Olajszűrőből célszerű jobbat venni, nem a legolcsóbbat. Utángyártottakból a Mann szűrők nagyon jók, de ha van lehetőség vehetsz gyárit is. A legolcsóbbakat hanyagold, nem véletlenül kerülnek annyiba amennyibe. Olaj vásárláskor figyelj arra is, hogy van ami benzineshez és dízelhez is jó, és van ami kimondottan dízelhez való. Olyat célszerű vásárolni.
0
0
0
0
Core2 avatar
Köszönöm, nagyon is sokat segitettél az olajjal kapcsolatban. Te magad cseréled az olajat ? vagy szervizbe viszed ?
0
0
0
0
thug85 avatar
Bl0ck

Hát azért akadnak különbségek a két motor között. Teljesen más a karakterisztikájuk. Alapvetően jó motor a PDTDI, nem véletlenül gyártották olyan sokáig, és szerelték annyi típusba. A gond azzal van, hogy a PD elemekből adódóan a meghibásodási ráta nagyobb. Egy PD elem cseréje 300 ezer, még ha van kapcsolatod és mókoltok valamit akkor is 100 alatt nem úszod meg, és hát van belőle 4. Ha nem jó gazdája volt az autónak, akkor komoly esélye van ezeknek az elemeknek az idő előtti meghibásodásának, ami igen költséges dolog. Ez irányú tapasztalatom van bőven, autókereskedésben melózok. Ha jól bánnak a motorral, akkor szinte örök élet. de sajnos a motorban lévő tuningpotenciál miatt igen sokan hozzányúlnak a vezérlés elektronikához, ami gondatlan kezekben rosszul is elsülhet, de ebbe most nem mennék bele.
Az egyes golfban még nem ilyen dízel motorok voltak, azok még teljesen mások. Közük nincs az említett TDI, és PDTDI motorokhoz.

Core2

Izzó alatt az izzítógyertyára gondolsz? Én az Astrában minden télen cseréltem, mert egy telet sem bírtak végig megfelelően. De ez nem komoly költség.
Nekem most kell majd megint olajat cserélnem a Hondában. 5W40-es Eneost öntöttem bele az elsőnél, ez egy minőségi Japán olaj. Ezt fogom ezután is, mert nagyon jó. Ráadásul az 5W40-nek jobb a hidegindítási tulajdonsága, mint a 10W40-es olajoknak, télen jobb az 5W-s. A motor legjobban hidegindításnál, illetve hidegen való használatnál kopik. Ezért jobb télen a hígabb olaj, mert jobb a kenése hidegen, üzemi hőmérsékleten meg ugyan olyanok a tulajdonságai, mint a többi 40-es olaj.
Ezeket csak azért írom, hogy hátha tudok valami hasznos tanácsot adni, nem okoskodni akarok. Én elég kényes vagyok a saját autómra, nagyon odafigyelek a részletekre. Szeretem, ha azon minden patent, és ebbe a megfelelő olajcsere is benne van.
0
0
0
0
Core2 avatar
Én a dizelt nem a lóerő miatt választottam, hanem a nyomatéka miatt. Itt ahol lakok a dizel a tökéletes. Tudom, hogy a turbót kell hagyni hűlni. Most cseréltettem benne négy izzót, remélem télen nem lesz bajom vele.
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Faja az az A4-es,grat!
Mi a baj a PD TDI-vel amúgy thug85?
Mondjuk sok változás nincs a TDI-hez képest, lóerőben ugyan az egy régi 1,9 TDI, meg egy új 1,9 PD TDI....Tuning alapnak jó....
Haveréknak hajtja az egyes golfot rendesen 😃
0
0
0
0
thug85 avatar
2001-es évjárat, már a 7. generációs Civic. Nagyon szeretem, roppant precíz autó. Ezt még szerencsére az utolsó csavarig a japánok gyártották, és rakták össze. Ez nagyon észrevehető rajta.

Az Audinál jó a motorválasztás. Ezek az 1.9-es TDI motorok még nagyon jók voltak, kimész vele a világból is. A következő generációs A4-es már PDTDI-t kapott, ami már kevésbé megbízható. Az A4-nek 97-ben volt modellfrissítése, ez már az? Bár ha jól tudom csak 98-tól kerültek forgalomba. Turbós motornál az a lényeg, hogy ha egy kicsit jobban meghajtod, vagy sokat mész vele turbónyomás alatt pl. pályán, akkor hagyni kell neki visszahűteni a turbót alapjáraton. Tehát mikor mész vele egy komolyabbat, akkor leállítás előtt alapjáraton hagyd járni 1-2 percet. De ezzel nem igazán lesz bajod, ha nem volt széthajtva. Olaj, meg víz legyen benne, az a lényeg. Dízel motornál gyárilag 8500 kilométernél van előírva az olajcsere, de egy jobb szintetikus olajjal 10 ezrenként simán elég megcsinálni. Ja és vezérlés cserét érdemes megcsinálni, ha nem tudni mikor volt cserélve. Az tud még galibát okozni. Használt autó vásárláskor ez alapvető dolog. Nem túl olcsó, de ha elszakad a szíj, akkor egy generál még drágább.
0
0
0
0
Core2 avatar
Üdv Attila. Köszönöm. Hányas évjáratú a Civic ? gyögyörűen néz ki. Én valami sportost akartam, mégis kényelmes is legyen...igy találtam az A4-re...nem kombit akartam, de igy utólag jobban tetszik, mint a sedan...sportfutómű van alatta...az úttartása valami hihetetlen. A motor tetszik a legjobban az egészben...1.9 TDI, 110 lovas...istentelen nyomatéka van...'97-es évjáratú, full extrás, keveset fogyaszt.
0
0
0
0
thug85 avatar
Üdv Cimbora!
Gratulálok az autódhoz, legyen benne sok örömöd. A4 kombi, nem csúnya jószág. Milyen motorral van?
Egyébként én is nemrég cseréltem le az Astrát. Egy Honda Civicet vettem.
Ez az.

https://img811.imageshack.us/img811/5594/20110720173054.jpg
0
0
0
0
Core2 avatar
nem tetszik neki a videókártya...
0
0
0
0
no avatar
hello tudnál nekem segiteni mert nem indul el az egyik játékom mert ezt irja ki és ne mtudom most micsiáljak képtelen volt, hogy renderer, hardvert inicializáljon, amit t&l igényelt, de támogatott adapter által tudnál nekem segiteni?
0
0
0
0
Core2 avatar
[LINK]
[LINK]

A munkám gyümőlcse....
0
0
0
0
no avatar
Én is romániai vagyok😃 Majd egyszer tényleg jó lenne egyet sourceozni😃 Ha jól emlékszem te hostoltad a gépigény szerverét?😀 Amúgy milyen névvel szoktál sourceozni? Ha egyáltalán még szoktál😃
0
0
0
0
no avatar
jó gép de te véletlen nem vagy tulajdonos a bho-n?
0
0
0
0
Core2 avatar
nincs ilyensmivel időm pipizálni...jó ez
0
0
0
0
lumosnina avatar
Az szép! Több mint 2 éve egy avi😃
0
0
0
0
no avatar
Jó az avid, meg a neved ismerős nekem.
0
0
0
0
Core2 avatar
Amióta regisztráltam ide, azóta van ez...
0
0
0
0
soneX ZED avatar
en sem tudok perfektul romanul 😕 pedig ebbe a nyomoru orszagbe kellne tudi 😕

amugy miota van ez az avid 😆
0
0
0
0
Core2 avatar
Én tudok románul is magyarul is, de attól még nem vagyok román...csak román állampolgár.
0
0
0
0
no avatar
jó avi ,
Szanto Roland: én is romániában élek de én se vagyok román 😆
0
0
0
0
Szanto Roland avatar
én se vagyok román! én is csak itt élek 😆 s nem nagyon tudok románul 😕
0
0
0
0
onlinegame18 avatar
jó avatár! am már jóideje ez nem?
0
0
0
0
niteforce avatar
Jo avatar😀

bejeloltelek😀
0
0
0
0
Core2 avatar
jólvan. Most igaz az egeret is alig tudom megfogni, de szólok majd.
0
0
0
0
BiGame avatar
Csáó, ha sor kerül rá nekem is szólj lécci, h mikor tudtok Source-ozni, meg igaz, h robertoval most anno játszottam😆, de veled rég😃, szal engem is érdekelne a dolog😃!
0
0
0
0
Core2 avatar
Nem vagyok román !!! csak itt élek...s tudok románul.

Nem gond hector maio...
0
0
0
0
Adam996 avatar
Jó avi 😃 megjelöltelek ismerősnek ha nem gond 😃
0
0
0
0
Demoz avatar
G Jozsikaxxl:Hidd el,hogy nem egyszerű feladat!😀
0
0
0
0
G Jozsikaxxl avatar
Jó neked hogy, Moderátor vagy lennék énis!
0
0
0
0
Core2 avatar
😀 tényleg jo lenne, csak nem tudom h mikor kerülök gép közelbe. S a szerver sincs már meg nekem. De amikor időm lesz, majd írok neked.
0
0
0
0
roberto888 avatar
Szevasz tesó!😀 Jó lenne már Source-ozni egyet, mint anno a Gépigény szerón!😀 Nagyon zsír volt, akkor még játszani se tudtam!😃 Most viszont kurva jól megy!😃 Kíváncsi lennék, mennyire verlek meg!😆😆 Na jó nem csak nyerni akarok, hanem hülyülni is egyet!😀
0
0
0
0


Forgotten passwordRegister