background
avatar
Stevensan
Level: 1
member for: 10 years, offline
50 ☀

A VAS (Desktop PC)

Processor:AMD FX-8350
Memory:Geil PC14900 1866MHz 8GB EVO CORSA KIT2 CL9 DDR3
Videocard:Gigabyte AMD Radeon HD 7970 GHz Edition
Op. system:Windows 8.1 x64
Motherboard:ASRock 970 Extreme3 R2
Store device:Western Digital - Caviar Blue 650
Optical driver:nincs
PC Case:Zalman Z9+
Power supply:Chiefec Smart GPS-600A8
Monitor:Philips 32PFL3517 H
Keyboard:Genius KB-G255
Mouse:Trust GXT25
Others:Cooler Master Hyper 212 EVO
Refreshed: 2014. 05. 08.
Comments: 11
Please login to post a comment.
Omis avatar
😀
menő 8 magos gépezet😜
ami lehet nem is 8 magos?
Spoiler!
http://pcworld.hu/eletmod/processzormagok-szama-miatt-perlik-az-amd-t.html
0
0
0
0
Ichigo5511 avatar
Igen, többek között itt is. 😆

Régen nem volt AR lapom, de eleget, főleg csak rosszat hallottam róluk. De pár éve ez vett egy 180 fokos fordulatot. Ott van az Asus Sabertooth sorozata. Szép, jó és miegymás. De abból is fogtam ki hibás darabot. Az MSI-t meg szerintem hagyjuk, most vannak ott alaplapok terén, mint az AR anno.

Nem mellesleg: A lényeg még mindig az, hogy ha elégedett vagy vele és kiszolgál, akkor felesleges cserélni.
0
0
0
0
Stevensan avatar
Hali, te itt? 😀

El tudom fogadni az ASRock lapokról alkotott véleményed/véleményeteket. Valamikor régen nekem is ez volt a véleményem és megalapozottan. De amint mondtam a felszereltség és az AMD specifikus és egyéb technológiák miatt döntöttem mellette. Persze úgy voltam vele, hogy bevállalom, aztán, ha ugyan olyan szar, mint régen, akkor eladom. De ez az XfastBoot/Lan/Ram/stb nagyon jól teszi a dolgát. SSD nélkül is 3 másodperc, azaz 3 másodperc a win 8.1, amíg feláll. És ezt a deszka miatt csinálja. Photoshop, Excel, nincs betöltési ideje.

Szóval egyelőre szépen műxik és én elégedett vagyok vele. Persze nem azt mondom, hogy a legjobb, sőt. Még csak azt sem állítanám, hogy legközelebb is ilyent fogok venni. Persze ha elromlik, akkor mérges leszek, hiába garis még. De ezen nincsenek felpúposodva a kondenzátorok, mint az előző, MSI deszkámon, pl.-
0
0
0
0
Ichigo5511 avatar
16GB memória még mindig felesleges. AsRock lapok meg a múltban tényleg nem voltak valami acélosak, de ideje lenne kicsit jobban körülnézni. Volt egy haver, akinek fél év után bekrepált ? Nekem meg több is, akinél már a sokadik giga. Mindenből ki lehet fogni a hibásat. Mindenből. Ha minőségi alaplap kell, akarom mondani a legjobb, akkor csak is RoG.
0
0
0
0
Stevensan avatar
Nem egy vadi új gép ez, már lassan döcög az egy év felé. Persze elférne benne a 16giga ram, de a vásárlás pillanatában eléggé jó volt a 8 is. Főleg, hogy sokan még most is azon aggodnak, hogy miért nem elég a 4gb a játékoknak... Minden esetre csak úgy vásárolok deszkát, hogy 4 ram hely legyen benne, így ez is olyan és még két hely üres egy jövőbeni ram bővítésnek tért adva. Nyilván, amint szükségét érzem a további 8gb-nak megveszem bele, de egyelőre, amire most használom a gépet, bőven elvan a 8-al is.

Alaplap: hosszas keresés után szándékosan választottam ki ezt. Való igaz, hogy az ASRock nem a világ legkeményebb lapjai közé tartozik. Az igazat megvallva a tápellátása nem túl acélos ezért nem nagyon való hosszú távon húzott procival való használatra. Persze ha nem húzod a procit, vagy nem állandóan, akkor a világ végéig elmegy ez a lap. Fontos megemlíteni, hogy ebből a pénzből, amibe ez az Extreme 3 kerül lett volna már ASUS, MSI és Gigabyte is. Viszont szándékosan döntöttem emellett, mert szeretem a technológiai fejlődést és ez a lap tele van újításokkal és AMD specifikus technológiákkal. (xfastboot, stb) Meg tetszik a grafikus bios is, amiben egérrel mehetek és úgy választom ki az állítani kívánt perifériát, hogy rákattintok a képére(!) a biosban. Egyébként ez is tudja azt a bios trükköt, csak nem kell kihúzni a tápot. Ha elcseszed és nem indul kikapcsol, 5 másodperc múlva meg vissza és hozza az előző beállítást.

Minden esetre eddig elégedett vagyok vele.
0
0
0
0
weber90 avatar
Nem rossz, nem rossz. De helyedbe inkább 16gb ram-ot vettem volna. ASRock lapok nem a legjobbak. Pár éve haveromnak fél év után be krepált. Én mindig is Gigabyte párti voltam.
Ha veszel lapot én GG ajánlóm! Dupla Bios van rajta, és tuningol hatósága is elég jó!
Nekem a procim 4.2-4.3 megy a GG lapban, tuning nélkül.
Dupla Biosról annyit kell tudni ha valamit véletlen rosszul állítasz be és nem indul el a gép vagy valami gond lesz vele és nem boot-ol és nem tudsz defaultozni, kihúzod a táp kábelt kikapcsolt gép mellet vársz 1 percet vissza dugod és újra flashali a biosod és tökéletesen fog működni ismét.. Persze az más tészta ha újra flasheled a bios egy újjal és rosszat teszel fel és elfogadja a frissítést és gondok lesznek a biosal meg a stabilitással. De ez más lapoknál is lehetséges..
0
0
0
0
no avatar
Félreértés ne essék, én is Win 8-at használok, szeretem is nagyon, csak a 8.1-ről rengeteg rémhírt hallottam, illetve olvastam. Főképp kompatibilitással kapcsolatban.... De ezek szerint csak pletykák. 😀
0
0
0
0
Stevensan avatar
Köszi, de ahogy nézem neked sem kell szégyenkezned 😉
0
0
0
0
Stevensan avatar
Én előre nagyon kritikusan álltam a Win 8-hoz is. De azért ugye érdemes megnézni, hogy mit szól le az ember, hogy hiteles is legyen a véleménye. Először az égnek állt a hajam a kezdőképernyő-vacak miatt, de miután rájöttem, hogy egy más kinézetű startmenü az egész és 10 óra gépezés alatt 60 másodpercig sem látom, így megbékéltem vele. De maga a rendszer, villámgyors és nagyon profi. Imádtam a Win7-et, zseniális rendszer, de meg sem közelíti a retail 8-ast sem.

Aztán ugye kijött a 8.1-es frissítés, és feltettem, haladjunk a korral. Az óta még jobban elégedett vagyok a rendszerrel. Atom gyors, kékhalált amióta win 8 van nem láttam. Ez már rendesen az asztalra bootol, de a kezdőképernyő is hasznos start menünként, illetve jegyzeteknek, e-maileknek és a hőmérsékletnek a kijelzésére az élő csempék formájában. Bár mindenki maga tudja, hogy neki mi tetszik, vagy mit akar, nekem bejött a 8 és 8.1 nagyon.
0
0
0
0


Forgotten passwordRegister