background
avatar
toopa
Level: 54
member for: 14 years, offline
7.5K 💬
1.9K ☀
203 🎮
43 years old, male
Győr, Hungary

PlayStation 5 (Video game console)

In use:2021. 09. -
Refreshed: 2021. 11. 28.
Comments: 10
Please login to post a comment.
thug85 avatar
Látom PS-el nyomulsz. Milyen? Meddig tartott átszokni?
Én 4 hónapra kölcsön kaptam egy SeriesX-et. Gondoltam teszek vele egy próbát. Nem volt rossz, de valahogy nem fűztem rá.
C1-en nyomod?
0
0
0
0
💬 9
toopa avatar
@thug85: Már a ps4-et nagyon szerettem, ez is olyan, csak jobb. :)
Sokkal halkabb, és ez már értelmes sebességggel képes a 4k-t kipréselni magából. A Horizon Forbidden West szerintem valami elképesztően szépen néz ki, és tartja a 60 fps-t, ha meg a telesítményre állítom, akkor a 120-at is karcolja.
Átszoknom nem igazán kellett, bekapcsoltam és használtam, ennyi.
Igen, egy C1-re van rákötve, amit néha monitorként is használok. Egész elképesztő élmény volt a 24"-os monitor után leülni egy ekkora batár elé. Imádom.
Ide ülök a laptophoz is még mindig, de nekem bejön ez az elnyúlok a fotelben, és belemerülök a játékba dolog is. Na meg van pár játék ami ugye eredetileg csak Sony-ra volt, és nekem nagyon bejöttek. Horizon mindkét része nagy kedvenc, a Ghost of Tsushima, The Last of Us, ezekkel sokat játszottam, és nagy élmény volt mindegyik. Aztán hiába volt meg pc-re is az Assassins Creed Valhalla, most megvettem inkább leakciózva ps5-re, és azon játszom, mert kényelmesebb, és nem üvölt a laptop venti. Szóval anyagi oka is volt a konzolnak. Majd ha egszer valaha ismét értelmes áron lehet pc-t építeni, akkor lehet megint összerakok valami jó kis asztali gépet, de még az is lehet hogy hamarabb lesz még egy x-box a ps mellé, egyszerűen azért mert sokkal megfizethetőbb.
Ami mindenképp marad laptopra az most a Last Epoch, a Diablo3, majd a 4 ha megjelenik, meg a Baldurs Gate 3. Amit meg lehet, azt inkább konzolra veszem meg. F1 22 is teljesítmény módban szépen megy 120 fps-el, szóval én bőven elvagyok ezzel a tv-ps5 párossal egyelőre.
0
0
0
0
thug85 avatar
@toopa: Nem rossz a konzol, de valahogy nem az én világom. Persze, ha rákényszerülnék biztosan átszoknék, de már többször próbáltam és mégis maradtam a PC-nél. Annak idején PS2-vel kezdtem PC mellett, de nagyon keveset használtam így eladtam. Aztán egyszer egy PS3-al is próbálkoztam, de az is megmaradt az" ezt is kipróbáltam" kategóriában. Nemrég haverom adott egy XSX-et, az sokáig itt volt, próbáltam minél többet nyomni de azt vettem észre, hogy ugyan azt a játékot jobban élvezem gép előtt ülve mint a tv-n. Nem tudok jobb hasonlatot mint azt, hogy nekem a konzol egy széria tucat autó amivel eljutok A-bol B-be míg a PC egy tuning autó amit én rakok össze, finomhangolok, csinosítok, és hiába ugyan oda visz el mégis teljesen más az élmény faktor. Ha csak a játék lenne a fontos már rég leálltam volna a gépépítéssel de a játék az csak egy része az élménynek és szórakozásnak.
0
0
0
0
toopa avatar
@thug85: Értelek. 10 éve kb elképzelhetetlennek tartottam volna ezt a helyzetet. Csak változtam annyit az évek alatt hogy már tök jól elvagyok így. Még szívesen összeraknék egy gépet, de már nem matatnék annyit a biosban mint 10 éve. Ez irányú igényem szép lassan elkopott. És hiába voltam úgy tavaly hogy végre normálisabb fizetést ki tudtam harcolni, nem voltam hajlandó annyit a gépre költeni. Nálam elérte azt a lélektani határt a dolog hogy azt mondtam magamnak, elég volt, ennyit nem vagyok hajlandó költeni erre a hobbira. Szerencsére hamar átálltam anno. Nyilván fps pl sokkal jobb egérrel, billentyűvel, de sok játékkal bőven jó a kontroller is.
0
0
0
0
thug85 avatar
@toopa: Hát nulláról én sem építenék fel megint egy ilyen kaliberű gépet. Az horror lenne. Ez belefér, hogy éves szinten 1-2 komponensre ráfizetek és újítom. De biztos nem költenék el ennyi pénzt egyszerre.
Aztán lehet egyszer én is leszokok erről valami okán, de egyelőre még élvezem. Meg hát az is nagyban közrejátszik, hogy 80%-ban fps multi megy amikor játszom. Bár ha nem lenne PC valószínűleg többet játszanék más stílussal.
De amit mondasz total értem, mert iszonyat árban van egy high-end gép. Még az enyém nem is annyira maxos és mégis brutál pénz.
0
0
0
0
toopa avatar
@thug85: Na fps multival én egyáltalán nem játszom, szerencsére, mert akkor gondban lennék. Majd a stalker-t tuti pc-re fogom megvenni, de más fps nem is érdekel mostanában. A legtöbb játékkal meg tudok ps-en vagy xbox-on játszani.
Pc-s hobbiból megmaradt az hogy olvasom a teszteket, a működési leírásokat, és fejben időnként összerakok egy álomgépet. Aztán amikor néha nem bírok ellenállni, és összerakok egy webshop-ban egy olyat ami a megvehető alkatrészekből megfelelne az elvárásaimnak, akkor elszörnyedek, és örülök hogy sokkal olcsóbban itt a konzol. Ha csak nem szakad a nyakamba valami nagyon jól fizető munka, vagy nem fogják a chiphiányra, cunamira, áramszünetre, Piri néni övsömorére meg a gyíkemberek támadására az aktuális drágulást, akkor örömmel fogok megint gépet építeni, mert azért jó lenne, de most élvezem azt ami van. Mondom, szerencsére nagyon jól elvagyok a játék részével is. Amióta felmondtam, kicsit második gyerekkoromat élem, rengeteg játék, sok filmezés, sörözgetés barátokkal. Most szó szerint olyan mintha nyári szüneten lennék. :)
A géped meg szerintem bőven benne van a high-end kategóriában jelenleg. Én biztos hogy elégedett lennék ha olyan masinám lenne.
0
0
0
0
thug85 avatar
@toopa: Elégedettnek elégedett vagyok, de mindig tudnék min reszelni. De most már megvárom az új cuccokat.
Az a helyzet ezzel az egésszel, hogy sokszor f@$zságnak tartom ennyit költeni rá, de amikor meg rakom össze és használom akkor meg megint gyereknek érzem magam és ez annyira jó. Már csak ez az egy hobbim maradt, ki tudja még meddig.
Örülök, hogy elvagy. Akkor ezek szerint most nem dolgozol. Mi történt, besokalltál? Van valami kilátásban?
0
0
0
0
toopa avatar
@thug85: Azt mondom amíg számodra megéri, és megteheted, addig csináld nyugodtan. A hobbi azért hobbi mert szereted csinálni, kikapcsol, feltölt. Egyik haverom szó szerint milliókat ver el hifire. Én biztos nem fogok ítélkezni feletted emiatt. :)
Sajnos elég szerul alakultak a dolgok. Az elején tökre szerettem, jó hely volt, jó fej kollégákkal, voltunk öten a gyártásban. Egy év után azért már kezdtem unni a dolgot, nem volt kihívás. Szerencsére pont akkor jöt tbe az hogy a németek át akarják hozni Győbe a feeder javítást, és az egyik kollégám lett kinevezve főnöknek. Én meg mondtam neki hogy egy több mint 200 féle alkatrészből álló adagoló javítása érdekesebbnek tűnik mint amit most csinálok, ha kellek, szivesen megyek alá dolgozni. Felvettek egy új embert, meg átettek oda engem, így voltunk az elején hárman. Kimentünk párszor 2-3 hetekre németekhez, aztán bejött az a kurva covid. Itthon javítgattuk amit addig megtanultunk, de kezdtünk rájönni hogy ha a megadott határidőig át akarjuk hozni a negyvenegynéhány feederfajta javítását haza, akkor kint kell maradnunk hónapokra folyamatosan amint a cég engedélyezi ismét a kiutazást. Akkor már nem jött velünk a főnök, és eléggé sok oylan dologra is figyelnünk kellett a tanulás mellet ami nem a mi dolgunk kellett volna hogy legyen. Itt kezdődtek a problémák. A munkatársam annyira ki volt a végén idegileg hogy már az alvással is gondjai adódtak. Azért sikerült lerendezni mindent, hazaköltöztettük a javítást. Csak a covid miatt hónapokig kint egyáltalán nem szervizeltek a németek semmit, így ami összegyűlt, az mind a nyakunkba szakadt úgy hogy közben itthon azért eszközölni kellet pár változtatást a folyamatban, és elég lassan ment a dolog. Mire mindent sikerült elrendezni, iszonyat nagy elmaradásunk volt, túlóra túlóra hátán, közben próbáltuk betanítani a fiatalokat akiket kaptunk, de akkor már késő volt. Egyre nagyobb lett a stressz, a főnököm akit az elején mindenki szeretett, eléggé megváltozott, a végén már a legtöbb ember kezdte megutálni. A vége az lett hogy fél év alatt a hat javító technikusból felmondtak négyen. A feederen ahol dedikáltan négyen voltunk, plusz néha besegített a fejről is valaki ha kellett, maradtunk ketten. Én még bírtam pár hónapig, de a végén már 190-es vérnyomással mentem dokihiz. Gyógyszert kaptam rá ami az elején kicsit segített, de mivel semmivel nem lett jobb ottbent a helyzet, a végén már a gyógyzserrel si megint 170-es vérnyomásom volt, meg érbredés után is gyakran 90 feletti puzusom. Kaptma még erősebb gyógyszert és pulzuscsökkentőt. Ekkor már úgy voltam hoyg leszarom ajó fizetést, ez nem éri meg hogy rámenjen az egészségem. És akkor bejelentették hogy a feeder javítás megy vissza, csak új gyártás lesz győrben de ne aggódjunk, mert szükség lesz a két megmaradt tecnikusra is. Hát a lényeg hogy nálam ez volt az utolsó szög a koporsóban. Két év után már kezdtem unni a több 40 egynéhány fajta javítását, akkor a két új tipus végtesztelése ami a dolgom lett volna, az kb agyhalállal ért volna fel számomra, szóval leléptem. Most nézelődöm.
A poén az hogy a vérnyomásom drasztikusan javult, gyógszerrel már normál szinten van, most kicsit próbálok diétázni, hogy leadjak a túlsújból, és ha minden jól megy, a gyógyszert is el tudom majd hagyni.
0
0
0
0
thug85 avatar
@toopa: Hát sajnállak. Én is voltam ebben a cipőben, nálam kórházig fajult a dolog. Mikor kiléptem minden egészségügyi gondom megszűnt, nem kellett több gyógyszer sem. Most már tudom, hogy a nyugodt munkahely sokkal fontosabb mint a kiemelt fizetés.
Már egy ideje szerencsésnek mondhatom magam mert viszonylag kényelmes munkám van és egész jól keresek. A feleségemnek voltak gondjai, ő a Tungsramban dolgozott már több mint 20 éve, gondolom hallottad azzal mi lett. Az ő egészségi állapotára is kihatott a helyzete. De most már minden rendbejönni látszik.
Őszintén szurkolok, hogy te is egyenesbe kerülj.
0
0
0
0
toopa avatar
@thug85: Igen, hallottam. Örülok hogy végül minden jól alakult nálatok. :)
Majd csak lesz valahogy. Egyelőre nem aggódom, van félre rakott pénzem, szóval ott még nem tartok hogy bármilyen kuli munkát el kellene vállalnom.
Igen, durva hogy a folyamatos stressz mennyire képes kikezdeni az ember egészségét. Nekem a kollégám jutott addig hogy annyira szarul lett melóhelyen hogy a főnök vitte be a kórházba, aztán ott derült ki hogy lábon kihordott egy enyhébb szivrohamot... Na nem sokkal ezután fel is mondott. Én meg nem akartam hogy ide jussak, nem voltam hajlandó tovább játszani az egészségemmel.
0
0
0
0


Forgotten passwordRegister