background
avatar
repulomajom-legikoz
Level: 27
member for: 10 years, offline
1.7K ☀
961 ⭐
271 🎮
101 🔥
Péter
34 years old
roncstelep lakópark, Hungary

repulomajom-legikoz (Desktop PC)

Processor:i5 4440
Memory:16 GB
Videocard:RTX 3050 8GB
Op. system:Win 11
Monitor:Dell P2418D
Refreshed: 2024. 02. 16.
Comments: 15
Please login to post a comment.
SuperPuma avatar
Én G530al nyomtam a GTA5öt tavaly. Többet tudott, mint amit vártam tőle. (Igazából mondhatni felesleges is volt lényegében i3at megvenni a GT730 mellé.)

Most azt mondanám, simán bevállalnék egy ilyen újabb fajta celeront.
Spoiler!
Majd csak lesz leárazva valahol H81 alaplapok és Celeron procik.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
AttiS: Biztos te is tudod hogy azért korántsem csak a procin múlnak a dolgok, a videokártya (MINIMUM!) ugyan olyan fontos feltételezem hogy nem a mostani videokártyád (GTX 750TI) volt a G1840-ed mellett, mert akkor nem feltétlenül tartottad volna fontosnak szerintem lecserélned a procit! Értsd: Ha ez a procim mellett az előző videokártyám lenne (9500 GT) már évek óta lennének játékok amik el sem indulnának. Nem is azt mondom hogy egy hiper-szuper proci a G1840 de egy minimum olyan kártyával ami nekem van meg 8 giga rammal most sem nagyon van olyan játék ami ne indulna el rajta nekem csak 4 van azért nincs kép a Doom 4-nél :-), az már egy más dolog nem 4k-ban 60 fps-el. Ahhoz már legalább olyan proci kéne mint ami neked van, viszont akkor már videokártyából is minimum egy GTX 980 kéne, sőt!

Nem akarok hazudni volt egy-két játék ami elég szépen megfingatta a gépemet, Evil Within és Mortal Kombat X! Az EW eleinte teljesen jól ment néha akadt be pillanatokra de kicsit később elég sűrűn beakadt 2-3 másodpercekre, a mortálnál meg hosszú percek múlva jött be csak a menü is, de tegyük hozzá ezeket egyébként is borzalmas optimalizációval adták ki és gondolom a 4 giga ram ami nekem van az is bőven lehet már hátrány akár egy rosszabbul optimalizált játéknál, meg egyébként is már a Doom 4-nél 8 gigát ír minimumnak.

Én az unokatesómtól vettem a videokártyát (R7 260X 1GB) neki is valami 4 magos porcija van nála bőven magasabb fps számmal ment a GTA 5, ugyan olyan beállítások mellett viszont vannak olyan játékok Kholat (UE 4-es), Layers Of Fear amik magasabb beállítások mellett is teljesen meglepően jól mentek. Tehát játék függő is nyilván hogy mi mit eszik jobban, de a G1840 egy közepes videokártyával egyértelműen többre képes mint ahogy a média próbálja beállítani, hogy csak irodai munkákhoz ajánlják meg ilyenek. Ha jobban keresnék illetve sokkal több játék érdekelne nekem is jobb procim lenne, valamilyen i5 vagy i7 de hogy kitudnám használni hogy 4k-ban játszak vele ahhoz videokártyából is olyan kéne! Valami 200k-s eget rengető csoda, de ha csak sima FHD-ban játszik valaki és 60 fps-t akar évek múlva is i5-ös proci még jó darabig nem lesz "hátrány" FHD-nál maxon semmilyen játéknál szerintem) de ahhoz kőkeményen kell videokártya is, mert ha az nem elég erős egy adott játéknál adott beállítások mellett, akkor sok esetben akár mindegy is lehet hogy egy i3-as vagy egy i7-es procija van valakinek.
0
0
0
0
AttiS avatar
Jó gép! Ugyanilyen procim volt az i5 előtt, nagyon jó "kis" processzor a maga módján.Nálam elbírt mindent amivel megkínáltam. 😀 (Itt persze , ésszerű határok között mindent)
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Nekem a következő tesztem a Dreadout lesz! Meg még a Slayers Of Fear amit mostanában kezdtem el, hiába nem ölnek meg szellemek meg egyéb más dolgok, attól még elég para játék van benne olyan is hogy vissza fordulsz és nem ugyan az van ott mint előtte, hanem mondjuk egy ijesztő festmény, meg teljesen váratlanul történnek benne dolgok.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
öszönöm katona! 😀
Ami most nekem van videokártya ezt az unokatesómnak ajánlották a 4 magos Pentium 3.1 Ghz-es proci mellé. Neki most egy GTX 960-a van, de az az igazság hogy a procija teljesítményét úgy tudná igazán kihasználni hogy ha venne egy 200k-es videókártyát és akkor 4k-ban játszhatna akármivel. Régen olvastan a Pc Guru Crysis 1 tesztét, abban írta is a csóka hogy 8800 GTX-e (ami az egyik legjobbnak számított akkoriban) meg valami Dual procija volt és hogy a kezdeti 5-7 fps után a felbontást nem merte 1024*768 fölé vinni. Hanem ebben a felbontásban maradt és a grafikát vitte le majdnem mindent közepesre és úgy ment nála a játék 15-20 fps-el. Ha akkoriban lett volna ez a videokártya ami nekem van (vagy még gyorsabb) ugyan azzal a procival 2048*1536-os felbontásban játszhatott volna maxon élvezhető sebesség mellett. Akármilyen mostani gyors 4-6 magos procira is csak 3 év garancia van! Tehát úgy van értelme ha valaki olyan videokártyát is vessz mellé, vagy ha főleg valaki 4k-ban akar játszani.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azért a quad procik sem gyengék még.Nekem is az van, igaz kicsit tuningolva.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Köszönöm hadnagy! Biztos többre megyek vele mint egy quad 4 magos procival meg egy 9500 GT-vel!!!! 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem rossz kis gép!Grat hozzá!
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Próbáltam picit spórolni a procin meg a rammon 😀 de pl a Witcher 3 közepes beállításokon gyönyörűen fut.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Egész jó kis gépegység! Grat hozzá! 😀
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
Jó gép! 😀
Ilyen videókártyát fogok venni én is!
Pont ezt. Zafírt. 2GB-osat.
Megmondod, hogy muzsikál? 😀 Ezzel a prockóval nem szoktál proci limitbe lenni?
0
0
0
0


Forgotten passwordRegister